Това е подходящата материя за вашия любимец

Изборът на дреха, аксесоар или легло за домашния любимец е малко по-сложен от това да влезем в кварталния зоомагазин и да вземем нещо готино и пухкаво. Изборът е същият като при хората – материите са важни.

Когато купуваме дреха или мебел, искаме тя да е удобна, качествена и да ни служи дълго време, задължително започваме от вида на материята. Малко хора имат добри познания за текстил – изкуствен, естествен, синтетичен, предимства и недостатъци според приложението.

Тази статия ще ви помогне да направите правилния избор у дома и да осигурите устойчиви и лесни за почистване безвредни дрехи и мебели за животните си.

лесни за чистене, устойчиви на влага и раздиране, къщи за котки

Нека започнем от видовете материи. Делят се на естествени, изкуствени и синтетични.

Важно е да уточним, че изкуствени и синтетични не означава едно и също, както смятат не малка част от хората и да препоръчаме онези, които са най-качествени и удобни за вашия четириног приятел.

Естествени материи

Естествени материи са памук, лен, коноп (които имат растителен произход) и вълна, коприна, кашмир (с животински произход).

Естествените материи не винаги означават чисти технологии и висока устойчивост. Те не отстъпват на синтетичните по негативно влияние върху околната среда. На първо място е нужна много вода.
Пестициди не се използват единствено при органичния памук, но той е по-скъп и няма смисъл да се използва за зоо продукти.

Естествените материи са приятни на допир, проветряват се и при добра изработка са здрави, но винаги имат свойството да се разтягат, разнищват и разпадат с времето. Също така попиват влагата и миризмите, съответно съхнат далеч по-бавно и нямат никаква еластичност сами по себе си. Тези качества ограничават функциите на соо продуктите и правят живота им много кратък.

ЗА ДОМАШНИЯ ЛЮБИМЕЦ И СОБСТВЕНИКА МУ Е ВАЖНО:

  • дрехите да са еластични, дишащи, да не стискат и да не увисват след носене, както и да не се свиват след сушилня;
  • дрехите и мебелите да не попиват влага! и да съхнат бързо;
  • мебели и аксесоари да не се раздират при игра и ежедневна експлоатация;
  • дрехите и мебелите да не попиват миризми;
  • дрехи и мебели да имат дълъг живот.
целогодишно яке срещу вятър, влага, слънце

КОЯ ТОГАВА Е ПОДХОДЯЩАТА МАТЕРИЯ ЗА ДРЕХИ И ЛЕГЛА/МЕБЕЛИ ЗА КУЧЕТА И КОТКИ?

Изкуствени и синтетични материи – за или против

Изкуствените материи се произвеждат на базата на високомолекулни вещества от естествен произход  (целулоза, протеини, кератин), имат органична основа т.е. по-естествени са от синтетичните материи и са по-скъпи.

Синтетичните материи, погрешно наричани изкуствени, се произвеждат най-често от нефт (природен източник) по химичен път и съответно в края на процеса нямат общо с натурални вещества. Синтетични материи са полиестер (от нефт), полиакрил, неопрен (синтетичен каучук),еластан (спандекс), найлон.

Нищо негавитно няма в синтетичните и в изкуствени материи, това са стари митове. Те имат своите чудесни функции и се произвеждат под специален контрол, с цел да получим най-добрия краен продукт след това.

ПОЛИЕСТЕРЪТ и НЕОПРЕНЪТ от най-висок клас са безвредни за хората и животните и някои от тях са създадени специално за облекла и мебели за външна употреба, тоест издържливи на натиска на околната среда.

устойчиво на влага и раздиране, лесно за чистене, легло за кучета и котки, тествано и силно предпочитано в хотели за кучета, където експлоатацията на легла е много висока
  • Полиестерът е много лесен за поддръжка – не попива течности и миризми! Не се мачка и лесно се почиства/забърсва, за разлика от памука, който попива всичко.
  • Полиестерът е създаден от синтетични влакна, които са много устойчиви и запазват формата си за много дълго време. Затова продуктите от полиестер, за животни, са чудесни за дома, двора, на разходка.
  • Полиестерните нишки не се свиват и разтягат (за разлика от памучните), затова дрехите и мебелите от полиестер не губят формата и здравината си под натиск.
  • Полиестерът запчатва цветовете, с които е багрен и това помага за изработка на красиви продукти с наситени и дълготрайни цветове. А памукът попива багрилата и те избледняват бързо.
  • Сертифицираният полиестер е скъп, ценен, трудно запалим, издържа на голям натиск – късане, рязане, раздиране, ставане, сядане и т.н.
непромокаем, издръжлив и приятен на допир полиестер в нашите мебели и дрехи

Затова ние избрахме за вас, след 2 години тестове на текстил и богат опит в миналото, да изработваме дрехи и мебели за кучета и котки от сертифициран полиестер за екстериорни мебели и висококачествен неопрен с дишаща мембрана (за висок клас облекла за спорт и къмпинг).

Нашият полиестер се изработва и сертифицира в Европа и отговаря на международните стандарти за екстериорни приложения, чудесен избор и за вашия домашен любимец, у дома и навън.

Насладете се на непромокаеми, лесни за чистене от косми и течности, мебели и дрехи за кучето и котката си още сега с 24 месеца гаранция, в нашия онлайн магазин: www.mamaspet.eu/shop