Защо ви е спасителна жилетка за куче?

В България спасителните жилетки (жилетки за плуване) за кучета не са популярни. В тази статия ще говорим какво представялват те и кога са необходими.

Някои породи са естествени плувци (ретривъри, шпаньоли…), други обаче не чак толкова. И в двата случая, по време на пътуване/почивка близо до вода, спасителната жилетка за куче е разумна инвестиция. Дори добрите плувци могат да се уморят, да изпитат проблеми с крайниците. да се борят да държат главите си над водата, или просто да паднат от борда…

Ако вашето куче ви придружава на лодка, яхта, на плажа или на къмпинг край река/езеро, персонално плаващо устройство (PFD) е от съществено значение. Вече можете да поръчате спасителни жилетки по ваш размер и в България.

Всички породи имат нужда от спасителна жилетка, за всеки случай.

Кои кучета плуват по-трудно?

Породите с по-тежки глави и сплескани муцуни, чиито ноздри поемат повече вода, се налага да държат главите си над водата. Това, разбира се, им пречи да плуватдълго и спасителната жилетка много би ги улеснила.

Породите с по-гъста козина имат сходен проблем, тъй като когато тя се намокри, кучето силно натежава и прави по-големи усилия за плуване, изморява се бързо. Също е важно да притежава жилетка.

В Интернет ще забележите, че на тема “life jackets/vests” доста често има снимки на породи като корги. Късокраките породи са „задължени“ да носят спасителни жилетки – плуват трудно и се изморяват бързо.

Плътната костна структура, по-големите мускули, много високият ръст и тежестта на други също са фактори, които правят плуването изключително изморително, така че тези кучета се нуждаят от помощ/защита край водата.

Тънките, закотвени опашки на някои кучета също са причина да плуват по-трудно в сравнени с тези, които имат по-дълги и добре оформени опашки.

Спасителната жилетка е необходима основно, когато:

  • Имате куче е от порода, която със сигурност плува по-трудно
  • Имате твърде смело куче, което обожава водата – винаги може да ви изненада с необмислена постъпка
  • Обратното – имате куче, което се страхува от водата
  • Отивате на разходка с лодка, яхта и искате да сте спокойни за любимеца си – винаги съществува риск от падане или скачане във водата и паника, както от негова, така и от ваша страна
  • Когато плувате на дълбоко или има вълни, редом с четириногото ви
  • Когато кучето е по-възрастно и вече няма силите, които е имало преди или се съмнявате, че започва да остарява.

Ползи от плуването при кучетата:

  • Плуването е особено полезно за мускулите и ставите на кучето
  • Плуването е подходящо за силно енергичните кучета, които не успяват да изразходват енергията си само с ежедневни разходки
  • Плуването е чудесен начин да стимулирате кучето ментално – носи му радост и е близо до природата му
ВИЖТЕ СПАСИТЕЛНАТА НИ ЖИЛЕТКА ОТБЛИЗО ТУК

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩА СПАСИТЕЛНА ЖИЛЕТКА (ЖИЛЕТКА ЗА ПЛУВАНЕ)

Има някои характеристики, които трябва да търсите:

• Дръжка на гърба: Дръжката на спасителната жилетка за куче ще ви улесни да хванете и извадите кучето си, ако е необходимо. Освен това е по-лесно да научите кучето си да плува, ако можете да го придържате.
D-пръстен: Спасителната жилетка трябва да имат D-пръстен, за да можете да закачите каишка.
Регулиране: Колкото повече колани и закопчалки виждате около врата и около гърдите, толкова по-спокойни ще бъдете, че можете да напаснете жилетката според кучето си.
Цвят: Досега спасителните жилетки за кучета се предлагат едноцветни или двуцветни (в ярки цветове) или в сиво, но ние ги предлагаме с пъстри десени и ярки цветове – не само за да виждате по-лесно кучето във водата, а и за да бъде то със супер стил на плажа/яхтата/лодката. 🙂

Жилетките на Mama’s Pet са разработени и тествани под наблюдение на ветеринарни лекари, използват се и в рехабилитационни центрове за кучета. Изключително са издържливи, едфективни и пасват на всяка порода, включително и на затлъстели кучета (поради здравословни или генетични особености). Нещо, на което производители от целия свят не винаги издържат като тестове.

Изработени от промазан и силно устойчив на раздиране и мокрене Оксфордски полиестер, с пълнеж от изолационна пяна, подсилени колани и дръжка, жилетките на Mama’s Pet са с европейски произход и качество, и дълъг живот. Можете да им се доверите и ако кучето ви е тежко, остаряващо или с физически травми.

Това не е просто аксесоар, а силно препоръчителна част от вашия багаж за почивка!

Жилетките ни отговарят на стандартни размер (от 3 до 45+ кг), но ги изработватваме и по индивидуални размери (най-често за корги, мопс или кучета над 50кг) – за целта ни изпратете дължина на гърба (между врата и опашката) и обиколка на гърдите.

Можете да си изберете от шест изключително свежи и красиви десена. Като бонус към тях получавате безплатна постелка, на която кучето да полегне и да се изсуши след плуване, без да се налепи цялото в пясък, или да лежи на кърпата ви. ВИЖТЕ ПРОДУКТА ТУК.

Осигурете си
незабравима и безопасна почивка в компанията на най-добрия ви приятел, без колебание дали да го вземете с вас на плажа, как да го опазите от морето, реката или язовира и дали пък не е по-добре да го оставите на хотел именно заради щуротиите, които му идват в ума, когато види вода! Весела и безгрижна ваканция от нас!

Насладете се на непромокаеми, лесни за чистене от косми и течности, мебели и дрехи за кучето и котката си още сега с 24 месеца гаранция, в нашия онлайн магазин: www.mamaspet.eu/shop