Сънят при животните е важна тема, която често пренебрегваме. Смятаме, че на тях навсякъде им е удобно да полегнат. Това не е така. Не е важно дали на нас хората ни изглежда удобно леглото за куче/котка в магазина. Важно е от какво точно имат нужда животните за качествен сън и след това да го намерим.

Всъщност, ние хората не бихме спали дълго в деформиращо се пухено гнездо или твърде тънко легло на пода, така и кучетата имат нужда от подходящи материи, пълнежи и височина на леглото си, за да спят здравословно, без да увреждат ставите си.
За всяко куче, но особено за възрастните кучета с вече деформирани кости и стави, е препоръчително да изберем матрак с мемори пяна, с височина 7-10см.

Как и защо е създадена мемори пяната?

Тя е полиуретан, създаден от НАСА през 70-те години на 20 век в Калифорния за космически цели. Използва се главно при направата на матраци и възглавници и повечето от нас вече познават ефекта от съня върху мемори пяна.

Основни
характеристики:

 • Лека структура
 • Не задържа прах и бактерии – праховите акари не обичат изкуствените материи т.е. не причинява алергии
 • Устойчива на налягане
 • Много гъвкава – наглася се спрямо тялото, като му осигурява правилно положение – това е и причината много хора да твърдят, че болките в гърба и кръста им са намалели
 • Регулира топлината – абсорбира температурата на тялото и остава топла, докато сте върху нея, след което изстива и става по-твърда
 • Позволява изпаряването на влага
 • Отлично се проветрява

Причини да изберем мемори пяната за леглото и други аксесоари за домашния си любимец

Леглата с мемори пяна за домашни любимци са ортопедичен тип леглa за отмора на мускули и стави (orthopedic muscle and joints relief beds). Те са по-скъпи от останалите легла, тъй като се грижат за здравето на кучето ви дългосрочно и не се деформират, а и самата мемори пяна е скъп материал. Но предимствата определено си заслужават цената:

 • Издържат теглото и на големите кучета, без да се деформират
 • Не се огъват и не провисват
 • Ортопедични са
 • Те са най-доброто решение за кучета с артрит и ставни проблеми
 • Не задържат лоши миризми
 • Не задържат бактерии
 • Хипоалергенни са
 • Коригират стойката по време на сън
 • Издържат дълго време, изглеждайки като нови и осигурявайки пълноценен и здравословен сън на домашния ви любимец
Матрак за кучето легло, с мемори пяна и с лесна за почистване непромокаема калъфка – за интериор и есктериор

Характеристики на нашето двулицево кучешко легло с мемори пяна:

 • Непромокаемо и много лесно за почистване – само със сапун и вода. С махащ се калъф при нужда от пране в пералня.
 • Устойчиви на раздиране, бурни игри и течности.
 • За интериор и екстериор (тераса, двор, плаж).
 • Сертифициран промазан полиестер, вата и 2 слоя цели парчета мемори пяна – не препоръчваме накъсана мемори пяна.
 • Двулицево и с оригинален дизайн.
 • Почистване от косми с мокра кърпа и пране в пералня до 40 градуса, с бързо съхнене и трайни ярки цветове.
 • Цип за лесно сваляне на калъфа.
 • 4 размера и 4 различни десена.
 • 24 месеца гаранция.

ДРУГИ ДОБРИ АЛТЕРНАТИВИ ЗА КАЧЕСТВЕН СЪН НА КУЧЕТО ОТ MAMA’S PET

Можете да изберете и по-меки легла за кучето си, особено ако е малка порода тип toy breed. НО е много важно от какво е изработено леглото – както външната част, така и пълнежът.

КАКВО ДА ИЗБЯГВАТЕ ПРИ ИЗБОРА НА ЛЕГЛО:

 1. Не са препоръчителни материи тип плюш, както и някои от най-добрите текстили, които хората познаваме – памук, велур, вискоза и др. Но защо?! Защото на първо място е много важно леглото да е чисто!, както и да не се налага да го перете в пералня често, защото космите задръстват пералнята и могат да я повредят.
  Залагайте на бързосъхнещи, промазани материи, които са НЕПРОМОКАЕМИ/НЕАБСОРБИРАЩИ, за да не задържат косми, влага, мръсотия вътре в леглото, за да не се образува вредна бактериална среда. Памукът е абсорбиращ текстил и дори и да е органичен, не го препоръчваме за хигиената на кучешкото легло. Иначе е прекрасен за покривала на легла и завивки.
 2. Не залагайте на материи, които се разнищват или губят формата си – отново такъв е памукът, както и плюшът и като цяло най-масовите текстилни материи при леглата за кучета. Те са много добре изглеждащи и са меки и това кара стопаните да мислят, че са прекрасни и за кучето. Но скоро разбират, че това са мебели с недостатъчно дълъг живот – лесно се късат, или раздърпват, съхнат по-бавно или  бързо губят формата си под натиска на кучето.
 3. Не избирайте легла с паспел. Паспелът е тънката лента, която хората използваме при изработка матраци и възглавници. На пръв поглед изглежда, че е това заздравява изделието, но всъщност за кучето това изглежда като перфектната дъвчаща играчка и започва да се опитва да скъса леглото точно през неговия паспел и най-често успява.
 4. Избягвайте пълнежи от вата или късове мемори пяна, защото това са пълнежи, които лесно се разместват вътре в леглото и малко се губи смисъла от тях. Ако изберете да платите за легло с мемори пяна, важно е вътре да има цяло парче мемори пяна. А ако изберете нещо още по-меко – препоръчваме пълнеж за барбарони – той никак не е случаен.

Ето какво постигнаха нашите продуктови специалисти след дълги разработки и тестове с различни кучета и котки.

До момента най-добрата формула за достъпно и качествено легло е съчетание от:

 • Промазан НЕПРОМОКАЕМ сертифициран полиестер, подходящ и за екстриорни продукти – това е скъп висококачествен полиестер, така че няма нищо общо с лошата слава на този текстил. Високите класове полиестер се разработват именно за мебели и чанти – те трябва да са приятни при допир с тялото, но и да се поддържат супер лесно, защото такива продукти се експлоатират много и то във външна среда.
НАШИТЕ ЛЕГЛА СА НЕПРОМОКАЕМИ, БЪРЗОСЪХНЕЩИ, МНОГО ЛЕСНИ ЗА ЧИСТЕНЕ И СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДВОР/ ПЛАЖ/ ПАРК
 • На второ място правим леглата си най-често двулицеви или със сигурност лесни за разглобяване и сглобяване – за да можете да ги поддържате лесно при случайни замърсявания. А и при грижа за малко на възраст куче.
НАШИТЕ ЛЕГЛА СЕ СЪБЛИЧАТ И ОБЛИЧАТ БЪРЗО И ЛЕСНО, КОГАТО НАИСТИНА ИМА НУЖДА ДА ГИ ПЕРЕТЕ В ПЕРАЛНЯ
(ПЪРВО ГИ ПОЧИСТЕТЕ ОТ КОСМИ С МОКРА КЪРПА)
 • Пълнежите ни са внимателно подбрани – използваме дунапрен + 2 цели слоя мемори пяна (също както при човешките матраци); или текстилни торби, балансирано напълнени с полиуретанови топчета (пълнеж за барбарони) при меките ни матраци тип дюшек/пуф и при гнездата ни. Това са пълнежи, които възстановяват формата си веднага и поддържат леглото в отлична форма. Животните се чувстват изключително комфортно в тях.

  Използваме  мемори пяна и в други наши продукти за път – седалки за кола и чанти, за комфортно пътуване.

МАСОВО ГНЕЗДО ЗА КУЧЕ/КОТКА, НО С ПЪЛНЕЖ ЗА БАРБАРОНИ и НЕПРОМОКАЕМО. БЕЗ СИНТЕТИЧНА ВАТА!
https://mamaspet.eu/product/nepromokaemo-leglo-za-kuche-gnezdo/

МЕКО ЛЕГЛО/ДЮШЕК ЗА КУЧЕ/КОТКА, НО С ПЪЛНЕЖ ЗА БАРБАРОНИ и НЕПРОМОКАЕМО. БЕЗ СИНТЕТИЧНА ВАТА!
https://mamaspet.eu/product/dvulicevo-vodoustojchivo-leglo-za-kuche-meko/

ДВУЛИЦЕВО ЛЕГЛО С МЕМОРИ ПЯНА, НЕПРОМОКАЕМО.
https://mamaspet.eu/product/dvulicevo-vodoustojchivo-leglo-za-kuche/

МЕКО ЛЕГЛО/ДЮШЕК ЗА КОТКА, НЕПРОМОКАЕМО.
 https://mamaspet.eu/product/leglo-za-kotka/

 
        

Наш дълг е да се грижим за любимеца си, осигурявайки му не само хубава храна и разходка, а и спокоен и здравословен сън. Знаем, че и котките, и кучетата, обичат да си поспиват доста. Затова нека им пожелаем сладки сънища с леглата на Mama’s Pet. 🙂

Mama’s Pet е европейски производител на разнообразие от непромокаеми, лесни за чистене мебели и аксесоари за кучета и котки. Всички материали са от висок клас и с изцяло европейски произход.

                                                                   

Произвеждаме от специалните ни легла и за бутикови хотела за кучета и котки, където изискванията за този продукт са най-високи, защото са вид обществени места със силна нужда от добра хигиена и лесна поддръжка – леглата и постелките в хотелите трябва да са много издръжливи, да се чистят много лесно и бързо, да съхнат мигновено. Точно това предлагаме на всички стопани на животни!

Пазарувайте всички наши продукти онлайн на: www.mamaspet.eu/shop