Вече знаете, че кучето трябва да е защитено при студено или променливо време (понякога дори и през летния сезон в планината, при резки промени). Но как да облечем куче, което не иска да се облича? С трик.

В тази статия ще ви помогнем с няколко съвета, за да свикване кучето ви с носене на дрехи.

 1. Започнете с избора на подходящо яке за кучето си. Не забравяйте, че това не е моден аксесоар, а защита.
  Изберете лека, дишаща и приятна на допир материя, която няма да се скъса в първия храст и да се наложи да замените с друго. Всяко куче може да има различни предпочитания (както и при хората), затова ние правихме тестове и залагаме на висококачествен непромокаем и приятен на допир полиестер, който не запарва, не се раздърпва и къса (за разлика от памук, вълна или шушлек).
  Защо полиестер, може да разберете в този наш материал.
   
 2. Избягвайте дрехи, които покриват главата или крайниците – страшно неудобни са за кучетата, а и за вас, докато се обличате. Това е странна мода. Няма защо да предпазвате краката им. По-скоро така ги ограничавате.
 3. Можете да започенете с целогодишно яке, така ще си спестите и средства. А при по-сурова зима, да добавите и 6-слойното ни двулицево яке.

  Да, съществува целогодишно яке – то е много леко за носене, непромокаемо и предпазва от всякакви резки промени в климата – дъжд, вятър, слънце, кал… Такива якета са трудни за намираме.
  Затова създадохме за вас достъпно решение – най-лекото, непромокаемо, устойчиво на късане яке – от неопрен с дишаща мембрана.
  Това е материал, от който големи брандове произвеждат скъпи якета за хора – за къмпинг, спорт и променливи условия. Мие се лесно след кална разходка. Предпазва и от сняг.
ЦЕЛОГОДИШНО НЕОПРЕНОВО ЯКЕ за променливо време – срещу кал, дъжд, вятър, слънце.

4. Нека дрехата покрива правилно тялото – да не е тясна или широка. За целта първо взимате размери на кучето и след това я поръчвате – нещо, което спокойно може да направите при нас онлайн. Обиколката на гърдите и дължината на тялото от главата до опашката са напълно достатъчни.

Правим и якета по ваши размери, само ни пишете с размерите на кучето си и ще го изработим.

5. Когато купите дрехата, позволете на кучето първо да я подуши и разгледа. След това го възнаградете, че е проявило интерес. Това е много важен процес, за да създадете позитивна асоциация със съответното облекло.

6. Сега вече може да опитате да облечете кучето. Ако видите, че се дърпа, усетите го нервно, не го насилвайте, а веднага прекратете начинанието. Така ще предотвратите лошите асоциации следващия път, когато види дрехата. Ако е спокойно, но разсеяно (по-скоро му се играе), му дайте играчка, за да се занимава.

7. Увеличавайте постепенно времето на носене всеки ден. Започнете с няколко минути на ден. След това с десет и т.н. Ако случайно упорито отхвърля облеклото и виждате, че се чувства некомфортно с него, приберете дрехата за известно време и я върнете за проби след 2-3 дни. И се свържете с нас, ако якето ви е от нашия бранд. Не забравяйте, че продуктите ни са с 24 месеца гаранция.

Насладете се на непромокаеми, лесни за чистене от косми и течности, мебели и дрехи за кучето си още сега с 24 месеца гаранция, в нашия онлайн магазин: www.mamaspet.eu/shop